Jäsenyhteisöt & Päivätoiminta

Mahis

Mahis

Mahis

Mielenterveyskuntoutujien jäsenyhteisö Mahis tarjoaa ryhmä-, vertaistuki-, virkistys- ja vapaaehtoistoimintaa pääasiassa vaasalaisille, mutta myös lähikuntien asukkaille. Mahiksen toiminnan rahoittavat Vaasan kaupunki ja Raha-automaattiyhdistys.

Toimintaan osallistuminen on matalan kynnyksen toimintaa: vapaaehtoista, maksutonta eikä osallistumiseen tarvita lähetettä. Jäsenyhteisössä käyvät ihmiset eivät ole asiakkaita tai potilaita, vaan jäseniä. Jäsen-termi kuvaa hyvin Mahiksen tärkeimpiä arvoja, jotka ovat vapaaehtoisuus, tasa-arvoisuus, osallisuus ja vertaistuki. Mahiksessa käytettäviä työmenetelmiä ovat ryhmätoiminta, ohjaus ja neuvonta, yhteisöllinen toiminta, työtoiminta, vertaistuki- ja vapaaehtoistoiminta, yleisöluennot sekä retket ja matkat.
Mahiksen jäseneksi liittyminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Jäsenyys kannattaa, sillä jäsenille postitetaan Mahiksen jäsentiedote ja he ovat etusijalla retkiä ja matkoja tehtäessä.

Mahis on avoinna arkipäivinä seuraavasti: maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8-15 ja keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8-14. Iltaohjelmaa järjestetään satunnaisesti.

Mahiksen jäsenille valmistetaan terveellinen, herkullinen ja edullinen lounas. Lounaan hinta on 5 € ilman työtehtävää ja 3 € työtehtävän kanssa.
Osoite: Koulukatu 51 B, 65100 Vaasa

Henkilökunta: vastaava ohjaaja Niina Topp, ohjaajat Anja Paksu ja Sari Pitkäranta.
Puhelinnumerot:
046 922 4084/ Vastaava ohjaaja
050 409 1515/ Ohjaajat
050 441 8380/ Kassa ja ruokailuun ilmoittautuminen

Tiimitupa

 

Tiimitupa

Tiimitupa

Tavoitteena tukea ja ylläpitää kävijöiden elämänlaatua, vuorokausirytmiä, toimintakykyä, tukea itsenäistä selviytymistä, ehkäistä yhteiskunnalista syrjäytymistä ja edistää terveitä elämäntapoja
Tärkeänä osana on sosiaalisten suhteiden muodostuminen ja ylläpitäminen.
Päivittäin n. 10 asiakasta. Tiimitupa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät voi viettää aikaansa suuremmissa yhteisöissä ahdistuksen, sosiaalisten pelkojen tai sairauden aiheuttamien häiritsevien äänten vuoksi.
Kävijöiden iät vaihtelevat 30 vuoden ja 70 vuoden välillä, mutta keski-ikä on yli viidenkymmenen vuoden.
Asiakkaaksi tullaan ottamalla yhteyttä Tiimituvan henkilökuntaan ja sopimalla tutustumiskäynti henkilökunnan kanssa

Vastaava ohjaaja: Tiina Reini 0503380484
Email: tiimitupa(ät)vaasansospsyk.fi
Vastaava ohjaaja Tiina Reini
Ohjaaja Marika Aaltonen

Aukioloajat: Ma-ke 08:00-15:30 to-pe 08:00-14:00

Varastokatu 12 C, 65100 Vaasa
p.050 338 0484

Fyrrytupa

 

Fyrrytupa

Fyrrytupa

Vähässäkyrössä sijaitseva Fyrrytupa tarjoaa jäsenyhteisötoimintaa mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Fyrrytupa toimii matalan kynnyksen periaatteella: toimintaan osallistuminen ei edellytä lähetettä ja kuka tahansa täysi-ikäinen toiminnasta kiinnostunut on tervetullut mukaan toimintaan.

Fyrrytuvassa käyminen on maksutonta. Fyrrytuvan tavoitteena on mahdollistaa sosiaalinen kanssakäyminen ja vertaistuki. Toimintaa suunnitellaan ja kehitetään Fyrrytuvan jäsenten toiveiden mukaisesti. Fyrrytuvassa on mahdollista ruokailla edulliseen kolmen euron hintaan.

Fyrrytupa on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30-15.30.
Osoite: Heikkiläntie 1, 66500 VÄHÄKYRÖ
Puhelin: 050 448 1520/Anja Paksu
Sähköposti: anja.paksu@vaasansospsyk.fi
niina.topp@vaasansospsyk.fi
Henkilökunta: vastaava ohjaaja Niina Topp, ohjaaja Anja Paksu, keittiötyöntekijä Mari Björndahl

RAY_Tukee_RGB_150x150_0 (1)