Asuminen & kuntoutus

Jansson-koti

Jansson-koti

Jansson-koti

Jansson-koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 15 mielenterveyskuntoutujalle turvallisessa ja päihteettömässä ympäristössä. Jansson-koti sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa.
Asumisyksikkö antaa mahdollisuuden itsenäiseen, tuettuun asumiseen kun henkilö ei ole enää sairaalahoidon tarpeessa, mutta tarvitsee silti ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Asukkailla on omat asunnot, joihin he saavat ohjaajien avun omien yksilöllisten tarpeidensa mukaan. Henkilökunnan tehtävänä on ohjata, tukea ja kannustaa asukasta hänen arkipäivän asioissa. Toiminnan tavoitteena on tuottaa laadukasta ja kodinomaista palvelua.

Yksikössä työskentelee 6 ohjaajaa ja vastaava ohjaaja. Henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri, päivisin vuorossa on 2-3 ohjaajaa.
Vastaava ohjaaja: Helena-Mäki-Maunus
Yhteystiedot:
puh.3125007
helena.maki-maunus@vaasansospsyk.fi

 

Maininki

Maininki

Maininki

Maininki tarjoaa sosiaalista kuntoutusta ja tähtää erityisesti asiakkaan oman arjenhallintaan, jokapäiväisistä askareista suoriutumiseen ja itsenäiseen asumiseen.

Maininki sijaitsee Vaasan Huutoniemellä. Mainingissa on 15 paikkaa ja se on tarkoitettu täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille.
Ohjaajat tukevat yksilöllisesti arjen askareissa kuten siivouksessa, ruuanlaitossa, vaatehuollossa ja hygieniassa. Tukea saa myös talousasioiden hoitamisessa, lääkärikäynneissä ja lääkehoidossa.

Edellisten lisäksi tuetaan asiakasta vahvistamaan omia sosiaalisia suhteita sekä verkostoja. Jokaisella asiakkaalla on omaohjaaja, jonka kanssa asiakas tekee muun muassa kuntoutussuunnitelman. Kuntoutusuunnitelman tavoitteet konkretisoidaan asiakkaan viikko-ohjelmassa. Asiakkaan kanssa tehdään yhdessä aktivoiva viikko-ohjelma, jossa on toimintaa niin kuntoutuskodin sisällä kuin erityisesti ulkopuolella.

Mainingissa työskentelee henkilökuntaa ma-pe 07.00-20.30 ja viikonloppuisin 8-16.
Yhteydenotot:
Vastaava ohjaaja Laura Pasma 050 465 9331
Axel Mörnentie 6 H
65320 VAASA

Kalliokoti

Kalliokoti

Kalliokoti


Kalliokoti tarjoaa tavoitteellista tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille
Kuntoutuskodissa on 11 asumispaikkaa ja eri puolilla kaupunkia sijaitsevia tukiasuntoja on 6.

Kuntoutuksen tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn lisääntyminen eri osa-alueilla. Arjenhallinnallisten taitojen oppiminen sekä asiakkaan omien voimavarojen löytyminen on askel arjessa selviytymiseen itsenäisesti. Mielekäs talon ulkopuolinen toiminta sekä asiakkaan sosiaalisen verkoston löytyminen arjen tueksi on kuntoutumisessa tärkeää.

Tarkoituksena on, että asiakkaat löytävät keinoja selviytyä itsenäisessä elämässä syrjäytymättä Kalliokodin jälkeen. Kuntoutuskodista on mahdollisuus siirtyä tukiasuntoon.

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8-16. Palvelun kielinä ovat suomi ja ruotsi.

Toiminnan tärkeitä arvoja:
•    Asiakaslähtöisyys
•    Voimavarakeskeisyys
•    Yhteisöllisyys
•    Turvallisuus

Vastaava Ohjaaja Tiina Perälä
Ohjaajat:
Marjanna Malm
Bo-Göran Rådman
Sonja Kujanpää

Yhteystiedot:
Kalliokoti
Radiotie 15
65370 Vaasa
Puh 06 3169915
kalliokoti@vaasansospsyk.fi